Възмущение след  условната присъда за смърт на дете. 7-годишната Моника

...
Възмущение след  условната присъда за смърт на дете. 7-годишната Моника
Коментари Харесай

Две години след смъртта на 7-годишната Моника: Нов протест в Братанци

Възмущение след  условната присъда за гибел на дете. 7-годишната Моника беше прегазена от служител на реда на пешеходна пътека преди две години в пазарджишкото село Братанци.
Прочетете още
Семейство, близки и другари на момичето се събраха тази заран към мястото на случая. Родителите на момичето упорстват служителят на реда да получи най-строгата присъда.

„ Настояваме за ефикасни присъди. Убиецът на нашето дете да бъде осъден съгласно закона. При първото дело в Пазарджик му дадоха 4 години и 7 месеца, откакто се призна за отговорен. Апелативният съд в Пловдив обаче по-късно му даде условна присъда, като го оневини. Сега имаме вяра, че този път този съд ще си свърши работата и Владимир Панайотов няма да бъде оправдан “, разяснява бащата на Моника пред БТВ.

„ Тази битка продължава. Очакваме ефикасна присъда, която е дадена от закона. Искаме Владимир Панайотов да си получи заслуженото. Нашата тъга в сърцата ще гори до живот. Моята 7-годишна Моника си отиде по безразсъден метод “, добави майката на момиченцето.

Към митинга на околните на детето ще се причислят и други фамилии, изгубили децата си във войната по пътищата.

 Апелативният съд в Пловдив още веднъж ще прегледа делото за гибелта на детето.

Припомняме, че 7-годишната Моника беше блъсната от някогашен чиновник на ГДБОП, Владимир Панайотов. Окръжният съд в Пазарджик го осъди на 4 години и 8 месеца затвор, само че Апелативният съд в Пловдив промени присъдата и му наложи 3 години условно с четиригодишен изпитателен период. Според правосъдното решение Моника е пресичала пешеходната пътека с по-голямото си братче, когато Панайотов със скорост от най-малко 73 км/ч, при позволени 50, и изпреварвайки, я блъска. Бившият чиновник на Министерство на вътрешните работи е карал бързо поради предоставена служебна задача, излиза наяве от последното правосъдно решение. След като удря момиченцето, Панайотов незабавно му се е притекъл на помощ, държал е детето и се е опитвал да му прави изкуствено дишане.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР